Pěkný den, jelikož je psí život příliš krátký, chceme s našimi chlupatými parťáky trávit co nejvíce času a vytvořit si mraky krásných vzpomínek. ❤️ Proto bychom Vás chtěli s dostatečným předstihem informovat, že ve dnech od čtvrtka 28.3. do pondělí 1.4.2024 máme ZAVŘENO. Využíváme velikonoční svátky a jedeme na výlet. 🐶🚍 Užijte si i Vy volno se svými pejsky. Tým hladovypes.com

Hladový pes radí: Dentální péče pro psy - prevence

Trápí Vás zkažené psí zuby Vašeho chlupatého parťáka a nechcete padnout smradem pokaždé, když Vás psí kamarád chce přivítat? Je tedy na čase zaměřit se na vhodnou dentální péči Vašeho psa.  Ta trocha námahy za to určitě stojí. Tak jako se my lidé rádi pochlubíme precizním chrupem, tak i naši mazlíčci se mohou chlubit výstavními zoubky a zdravými dásněmi. Pak se s chlupáčem budete s radostí znovu mazlit a pusinkovat při každé příležitosti.

sss

Prevence je základ

Důležitá je určitě prevence. Když jsme si pořizovali štěňátko, ještě vonělo po mateřském mléce a pyšnilo se krásnými bílými zoubky. Postupem času se však situace mění a začne se objevovat zápach z psí tlamy. Určitě nikdo z nás pak nechce podstupovat s pejskem narkózu, aby mu lékaři vyčistili zuby ultrazvukem a odstranili tak usazený zubní kámen. Tento zákrok je nejen zbytečný ale i dost finančně nákladný.

Nyní pojďme k tomu podstatnému. Co všechno můžeme pro zdraví našeho kamaráda udělat? Začali bychom dentálními pamlsky. Na trhu je k dostání velké množství různých typů pamlsků od řady výrobců. Část z nich máme osobně vyzkoušenou a můžeme potvrdit, že jsou mezi nimi obrovské rozdíly. I naši hafani mezi nimi dělali dost rozdíl a ihned bylo patrné, které se u nich stávají favoritem. Z těch u nás osvědčených bychom určitě zmínili značku Happi Doggy. Jednotlivě balená kostička v různých příchutích chrání zuby před usazováním zubního kamene, zároveň obsahuje řadu vitamínů a dalších prospěšných látek. Mezi velmi oblíbené pamlsky patří také celá dentální řada známé české značky Brit. Ať vybereme jakýkoliv druh, určitě to nebude trefa vedle. 

 

Mořská řasa - Kelpa, takový malý zázrak

Samostatnou kategorií v péči o zuby psů a koček je mořská řasa Kelpa. Tento zelený zázrak pochází z těch nejčistších moří a jedná se o 100% přírodní produkt ve formě zeleného prášku s typickou mořskou vůní. Po pravdě řečeno, je to trochu smrad, ale určitě je pro nás páníčky s citlivými frňáky lépe snesitelný, než zápach z psí tlamy. Stačí na chvilku zadržet dech a rychle zamíchat denní dávku prášku do misky s krmením a ostatní už nechte na hladovém psovi. Ten se určitě s radostí pustí do takto voňavé misky a nenásilnou formou uděláme maximum pro jeho zdraví. Účinek Kelpy spočívá ve změně složení slin, ty pak obsahují enzymy narušující zubní plak a zubní kámen a zároveň brání jejich usazování na zubech, což vede k radikálnímu snížení zápachu z tlamy. Pokud již pejsek má na zubech viditelně usazený zubní kámen, pravidelné přidávání Kelpy povede k jeho změkčení až úplnému odstranění, stačí jen vydržet. Finančně to není náročná záležitost, pro velkého pejska stačí denně přidat jednu kávovou lžičku a brzy se budete opět těšit s krásně bílých zoubků a zdravých dásní Vašeho psího parťáka.

 

Pomůže také kyselina hyaluronová

Poslední zajímavostí, o které bychom se chtěli zmínit, jsou dentální tyčinky Kelparen, které v sobě kombinují tři unikátní účinky. Jak už vyplynulo z názvu základním obsahem je opět mořská řasa Kelpa, o které jsme si již psali. Kelpa je nyní spojena s účinkem kyseliny hyaluronové, která působí blahodárně na podrážděné dásně a podporuje jejich hojení. Je velmi dobrou prevencí před zánětem dásní a vznikem paradontózy. Poslední účinek Kelparenu spočívá v mechanickém čištění zubů při žvýkání tyčinek. No nedejte mu tuhle lahůdku, když mu chutná a zároveň tak pomáhá. Než si na ně Váš chlupáč zvykne, stačí je nechat chvíli oschnout na vzduchu. Do křupavých tyčinek se s radostí pustí i ten největší frfňa.

                                            

Doufáme, že jsme alespoň trochu přispěli ke zlepšení zdraví Vašeho pejska a ten Vás bude brzy vítat se zdravějším dechem.