Pěkný den, jelikož je psí život příliš krátký, chceme s našimi chlupatými parťáky trávit co nejvíce času a vytvořit si mraky krásných vzpomínek. ❤️ Proto bychom Vás chtěli s dostatečným předstihem informovat, že ve dnech od čtvrtka 28.3. do pondělí 1.4.2024 máme ZAVŘENO. Využíváme velikonoční svátky a jedeme na výlet. 🐶🚍 Užijte si i Vy volno se svými pejsky. Tým hladovypes.com

Hladový pes testuje: Nejoblíbenější hračka Chuckit Házeč

Nedávno jsme si pořídili pro naše aktivní pesany novou hračku. Celkem to byla náhoda. Zatím jsme si vždy vystačili s kusem suchého klacku, ale zrovna dorazila nová zásilka hraček. Tak proč to nezkusit. Jelikož máme neunavitelné aportéry, vybrali jsme si házeč Chuckit, samozřejmě ve větší velikosti, ať dohodíme ten balonek co možná nejdále a naši kluci se pořádně proběhnou.

Který je ten správný?

Vybrali jsme si přesně Házeč Pro 25M průsvitný zelený, jednoduše nám padl do oka a  krátce poté i do ruky a už jsme ho nepustili. Ergonomicky tvarovaná rukojeť je na omak měkká a díky použitému materiálu nevyklouzne z ruky, i když se člověk do hodu opravdu opře. Přes masivní rukojeť házeč není těžký, což oceňujeme zvláště při delších vycházkách. Délka 25M je pro nás ideální, pohodlně míček sbíráme ze země a hodíme opravdu daleko. V balení je dodáván s oranžovým tenisákem. Padne do něho ale i klasický tenisák, když už není dobrý na Wimbledon, může přinést ještě spoustu radosti našim chlupatým parťákům. Když by se náhodou stalo, že se balonek někde zatoulá, není problém dokoupit tenisáky Chuckit nebo hladký balonek Ultra Ball, který ve velikosti medium pasuje do našeho házeče. Ten poskakuje ještě více jak tenisák, výborně plave a hlavně se po použití snadno opláchne a je zase jako nový. Na poslední zajímavost jsem přišla večer v koupelně, bílé plochy rukojeti jsou vyrobeny z luminiscenčního materiálu, tedy po zhasnutí výrazně září. 

Je to pohoda...

Konec špinavých a poslintaných rukou, to je pro mě ta největší výhoda. Zatím co, s klackem v ruce, mi to úplně nejde a trefím i jediný strom na celé louce, s házečem mi vše lítá tím směrem, kam jsem chtěla. Možná teď bude definitivní konec posměšků na téma, kam jsem to zase hodila. Rozhodně se mi s Chuckitem hází snadněji a po delším házení mě nebolí ruka nebo rameno. Dokonce jsem schopna házet i levačkou, což u mě není samo sebou. Ještě jedna výhoda mě napadá, už žádná tříska nebo ranka v tlamě psa.

A co na to psi...

Naši kluci jsou z něho úplně hotoví, jakmile jim ho ukážeme, už z něho nespustí oči. Donekonečna budou běhat a nosit nám tenisák zpět. Ihned pochopili, že nám balonek musí co nejrychleji odevzdat, abychom ho přeci zase mohli hodit. A že ho hodíme fakt daleko. Je jedno, že je tam třeba i voda. Tenisák plave a je na vodě i dobře vidět. V horkých letních dnech není nic lepšího než se ochladit v jezeře a ještě si u toho užít ohromnou zábavu. Zítra určitě zase vyrazíme.

A co Vy, také máte nějakou oblíbenou hračku? Klidně se s námi o svoji zkušenost podělte.

Obrázek 1 Naši kluci v akci, obrázek 2 Varianty našeho házeče, obrázek 3 Kompatibilní míčky z tvrdé gumy.