STÁTNÍ SVÁTKY V KVĚTNU:

  • 1.5.2024 - OTEVŘENO od 9 - 15 hodin
  • 8.5.2024 - ZAVŘENO

Hladový pes radí: Pitný režim u psa

NAPOJENÍ PSA PŘED AKTIVITOU

 

 

Máme tady opět teplé léto a to souvisí i se správným napojením psa.

 

My běháme canicross, kde je napojení psa před závodem či tréninkem velmi důležité, ale můžete toto praktikovat i při jakékoli procházce nebo výletu.

 

Závod

Doporučuji začít před závodem 2 hodiny dopředu. Určitě si pokládáte otázku, jak donutit psa vypít vodu, ale naštěstí to není tak těžké. Dejte mu do misky vodu zhruba 10 ml na 1 kg váhy a přidejte lžičku vývaru či mléka a uvidíte, jak to pes vypije jedna dvě. Než začne závod, stihnete psa vyvenčit, aby nepotřeboval pak čůrat během závodu. Pes bez problémů zvládne závod na 5 km. Pokud je závod delší, snaží se většinou organizátoři zajistit trasu tak, aby bylo možné psa zchladit, nebo mají občerstvovací stanice.  Hned po doběhnutí dejte psovi opět napít, ale to už zvládne bez pomoci.

Pokud je velké horko, je dobré psa i zchladit vodou, což většinou napadne každého, ale málokdo už ví, že u psa je nejdůležitější zchladit břicho.

 

Výlet

U výletu stačí, když psa napojíte chvilku před cestou (cca půl hodinky), jelikož vás netrápí, kdy se vyčůrá. Když si vyberete trasu, kde je cestou voda, je to pro ideální. Když takovou možnost nemáte, nezapomínejte mít s sebou misku a vodu.

 

I pro nás všechny je strašně důležité dodržovat pitný režim, tak ho určitě dopřejte i svému psímu parťákovi ;-).