Pěkný den, jelikož je psí život příliš krátký, chceme s našimi chlupatými parťáky trávit co nejvíce času a vytvořit si mraky krásných vzpomínek. ❤️ Proto bychom Vás chtěli s dostatečným předstihem informovat, že ve dnech od čtvrtka 28.3. do pondělí 1.4.2024 máme ZAVŘENO. Využíváme velikonoční svátky a jedeme na výlet. 🐶🚍 Užijte si i Vy volno se svými pejsky. Tým hladovypes.com

Jak vybrat granule pro psa, jak poznat nejlepší

Každý pes originál. Sebelepší granule proto nemusí sedět všem psům ve vaší smečce. Vždy sledujte, jak pes na granulích prospívá. V nepřeberném množství psích granulí je někdy pro zákazníka těžké se vyznat, ale my vám zkusíme dát menší návod a rady, jak vybíráme granule pro psy my. 

Jak poznáte nejlepší granule pro psa? Aneb neřešte kvantitu, ale hlavně kvalitu!

Chceme svým psím kamarádům dopřát to nejlepší pro jejich aktivní, zdravý a dlouhý život. Proto pro vás vybíráme hypoalergenní granule pro psy (granule bez obilovin), které obsahují čerstvé nebo sušené maso.

Důležitou složkou psího krmiva je také příloha. Naše oblíbené psí granule obsahují hnědou rýži, brambory, hrách nebo sladké brambory (batáty). Příloha má v granulích své místo, představuje pro psy rychlý zdroj energie (sacharidy).

Oblíbené granule s jednoduchým složením z kvalitních surovin:

 U každé položky ve složení granulí najdete procentuální vyjádření. Čím níže ve výčtu složení, tím méně je daná surovina v granulích zastoupena.

Granule vybírejte také podle životní fáze, ve které se váš pes nachází. Štěně má jiné nároky na životosprávu než psí senior. A v potaz berte i to, jak moc aktivní je váš psí miláček. Psí sportovec potřebuje granule se zvýšeným podílem tuků, protože má vysoký energetický výdej. Takový gaučák by ale na stejných granulích přibral a museli byste nasadit odtučňovací kúru.

Níže najdete granule se specifickým složením: 

Řada kvalitních výrobců nabízí monoproteinové granule – vyrobené z jednoho druhu masa. Ve psí misce je dostávají psi trpící alergií – nejčastěji na kuřecí maso.

Levné granule pro psy v supermarketu nekupujte!

Nekvalitních a levných granulí pro psy je na trhu nepřeberné množství a svou vtíravou reklamou na vás útočí na každém rohu. Myslíme si, že kvalitní produkty velkou reklamu nepotřebují, své klienty si najdou díky poctivému složení a ne pro svou propracovanou reklamní kampaň. Jak poznáte nekvalitní psí granule, které bychom nikdy nedoporučili?

  • Obsahují obiloviny (pšenice, kukuřice), a to i ve formě pšeničných klíčků, kukuřičné mouky a jiných alternativ obilných produktů. Obiloviny obsahují lepek a ten není pro psí trávení vhodný. 
  • Vyhýbejte se také označení maso a produkty vedlejší živočišné výroby – nemáte šanci se dozvědět, z čeho byly dané granule opravdu vyrobené.
  • Pozor na různá dochucovadla, barviva a soli a na chemickou konzervaci. (V dalším článku popíšeme blíže triky výrobců.)

Jak vybrat granule pro vašeho psa? V Hladovém psovi vám poradíme

V Hladovém psovi vám rádi pomůžeme s výběrem těch nejlepších granulí pro vašeho psa. Jak pak vypadá výběr psích granulí v praxi?

  • Zavoláte nám nebo nás navštívíte na prodejně. My vás podrobíme menšímu dotazování. Budeme chtít znát odpovědi na to, jak moc aktivní váš pes je. Jestli netrpí na alergie (je způsobená odezvou imunitního systému) nebo na intoleranci (porucha metabolismu). Jaké psí krmivo pes doposavad žral a jaké psí pamlsky pes dostával. Také nás zajímá vaše finanční nebo jiná představa o krmení. Toto je pouze základní výčet otázek, pomocí kterých si uděláme obrázek o vašem pejskovi a jeho potřebách.
  • Podle určených kritérií navrhneme různé varianty granulí od několika výrobců. 
  • Finální výběr necháme na vás. 
  • Pro začátek navrhujeme menší balení na zkoušku. 
  • Když projdou vybrané granulky i přes vašeho psího parťáka, doporučujeme koupit větší balení.

Jak poznáte, že granule psovi (ne)sedí?

Jak poznáte, že psovi granule sedí? Nejvíce vám prozradí psí výkaly. Pokud je psí bobek pevný, příliš nesmrdí a na posbírání nepotřebujete bagr, máte pravděpodobně vyhráno. Po několika týdnech můžete také pozorovat změnu na psí srsti. Vlivem správné výživy je psí srst lesklá a bez lupů. A také psychická pohoda psa vám hodně napoví – pokud je pes šťastný a plný energie, nemá cenu psí krmivo měnit.

A nezapomeňte na jednu věc. My vám pouze ukážeme kvalitní granule, ale konečné slovo má váš pes. 

TIP na závěr:

Sledujte i složení a kvalitu psích pamlsků. Kvalitních pamlsků bez chemie naleznete v naší nabídce dostatek. Jako pamlsky na dlouhou chvíli se nám osvědčily tyto produkty:

 

h

g