Pěkný den, jelikož je psí život příliš krátký, chceme s našimi chlupatými parťáky trávit co nejvíce času a vytvořit si mraky krásných vzpomínek. ❤️ Proto bychom Vás chtěli s dostatečným předstihem informovat, že ve dnech od čtvrtka 28.3. do pondělí 1.4.2024 máme ZAVŘENO. Využíváme velikonoční svátky a jedeme na výlet. 🐶🚍 Užijte si i Vy volno se svými pejsky. Tým hladovypes.com

Výmarská opice… nebo kouzelník Houdini?

Je 9.1.2020 kolem poledne, celý náš tým je na prodejně, každý má nějakou práci. Jen naši ohaři Strong a Danny spokojeně pochrupují v pelíšcích. Jediné, co je dokáže probrat ze spánku, je nově příchozí návštěvník prodejny, kterého je nutno přivítat. Prostě běžný pracovní den.

Každodenní stereotyp naruší telefon od mého kamaráda. Jeho známý, který pracuje u městské policie, našel fenku výmarského ohaře a jelikož kamarád výmary má, zkouší kontaktovat nejdřív jeho. Bohužel, zatím je nenapadá žádný tip, odkud může fenka být. Tak volají nám, jelikož jsme prostě ohaří. J Tuhle pomoc nemůžeme odmítnout. Běžná rutina končí a pouštíme se do akce.

Spojili jsme se se strážníky MP. Jediné vodítko bylo tetování v uchu.

No nedá se nic dělat, práce s čipem by byla mnohem jednodušší a rychlejší, ale aspoň něco.

Bereme si na pomoc kamarády Google a Facebook. Mezitím, když googlím, kolega zkouší obvolávat okolní veteriny, zda někdo netuší, co je fena zač. Tady jsme bohužel nepochodili.

První úspěch je na světě – stačilo pár kliknutí na správné weby a zjistili jsme název chovatelské stanice, ze které fena pochází. Následuje úkol získat kontakt na chovatele. I ten se nám nakonec povedlo po několika dalších minutách splnit.

Bohužel, v prvním rozhovoru jsme u chovatele moc neuspěli. Neměl o feně a tom, kde skončila, moc informací, jelikož k jejímu prodeji došlo před několika lety a bez jeho přítomnosti. Nechali jsme tedy chovatele, chovatelem a pátrali dál.

Pomalu nám docházely nápady, kde ještě hledat informace. No a poslední řešení, které nás napadlo, bylo napsat do skupiny výmarů na facebooku, protože facebook ví všechno! 

Pokud jste první část příběhu přečetli na FB, zde je pokračování ↓

Po chvíli, co jsem tam napsala, že se našla fena, jsem v komentáři dostala jméno paní, která o den dřív získala nějakou 9letou VO fenu do dočasné péče. Tonoucí se stébla chytá. A tak jsme šli zjišťovat, zda míříme správným směrem. Trefa! Opravdu je to ta fena, kterou paní večer před jejím nalezením městskou policií, získala do dočasné péče. Když jsem nakonec s paní mluvila, i přes telefon byla slyšet její úleva, když zjistila, že je fena v pořádku.

Po nějaké době jsme se s paní zkontaktovali. Přiznáme se, že nás zajímalo, jak se fence daří. Když jsem se ptala na to, jak je princezně, přišla mi odpověď, že žádná princezna se nekoná a je to akorát přidrzlá opice :D. Očividně se jí v dočasné péči dařilo a začala být plná elánu. Dozvěděli jsme se také, že i když fena podle jejího zdravotního stavu, ve kterém byla svěřená do dočasné péče, nevypadala na akčňáka, opak byl pravdou. Ten den, kdy se vrátila z policejní stanice, zvládla utéct ještě 2x! Hotový kouzelník Houdini :D. Ale skrytou kamerou se její trik odhalil a slečna měla s útěky utrum. Spolu s několika fotkami z dočasné péče, přišla také informace, že jsou v kontaktu s původním chovatelem, kterému nebyl osud jeho fenky lhostejný.

Je pondělí, 24.2.2020, a při dalším dopisování s dočasnou paničkou, máme možnost vidět fotku fenky v jejím rodném domově po boku vlastního šedivého bráchy a ještě jednoho psího kámoše.

No opičko… snad budeš mít krásný a dlouhý důchod. :) Ikdyž věříme, že flákat na gauči se rozhodně nebudeš.

Díky snaze několika lidí, vše dopadlo jako v pohádce se šťastným koncem. Jsme rádi, že jsme na tom mohli mít malý podíl.

Veronika
tým hladovypes.com

brita_brácha_3