Pěkný den, jelikož je psí život příliš krátký, chceme s našimi chlupatými parťáky trávit co nejvíce času a vytvořit si mraky krásných vzpomínek. ❤️ Proto bychom Vás chtěli s dostatečným předstihem informovat, že ve dnech od čtvrtka 28.3. do pondělí 1.4.2024 máme ZAVŘENO. Využíváme velikonoční svátky a jedeme na výlet. 🐶🚍 Užijte si i Vy volno se svými pejsky. Tým hladovypes.com

Návod pro pejskaře začátečníka díl 1.

Na začátku všeho stojí rozhodnutí

Než vůbec začneme vybírat nového člena rodiny, zvažme proč si pejska chceme pořídit. Máme na něj dostatek času a prostoru? Můžeme mu dopřát vše, co potřebuje? Tyto a další otázky musíme zodpovědět ještě předtím, než se po novém parťákovi začneme poohlížet. Čeká nás totiž velká zodpovědnost na mnoho let. Všichni si jistě přejeme, aby s námi náš chlupáč prožil co nejvíce krásných a šťastných let.

Který je ten pravý

Ihned po prvním rozhodnutí budeme čelit řadě důležitých otázek: Jakého pejska si pořídit? Chceme si pořídit štěňátko a projít si společně všemi fázemi jeho vývoje nebo plánujeme adoptovat tvorečka, na kterého se prozatím neusmálo tolik štěstí? Chceme pejska jako společníka nebo jako hlídače k domu? Podle toho musíme zvolit velikost a vhodné plemeno. V neposlední řadě se také musíme rozhodnout, jaký život plánujeme s psím parťákem prožít. Pro aktivního člověka se bude hodit jiné plemeno než pro páníčka, který chce chlupáče jako společníka na gauč. Každé plemeno má své specifické vlastnosti a přednosti, toto bychom při výběru pejska neměli opomenout. Naštěstí máme na výběr z obrovského množství různých plemen. Správného parťáka pak najde opravdu každý. Chce to jen trochu zapátrat. Neměli bychom vybírat jen podle toho, jak se nám zrovna daný pejsek líbí. Je důležité vědět, co výchova vybraného plemene obnáší.

Vybírejme pečlivě a skutečně zvažme všechny aspekty společného života s chlupáčem. Ať kráčíme společně životem zvesela. Vybereme-li si toho správného, společně zažijeme mnoho nezapomenutelných chvil. V opačném případě uděláme nešťastné nejen sebe.